kertes házba költözünk

itt vagyunk

Na végre józsasiak lettünk. A fiúk összebandáztak a szomszéd srácokkal, tolják a játszást durván. A fű ki van égve majd teszek ellene, a kis rigófiókák halkan csipognak a bejárat felett. Holnap bulika Zsizsinél, Veráék postaládáját ellopták, nyárigumi van mindkét kocsin. Képet akarnék beszúrni de nem hagyja

és tényleg

Úgy néz ki 1 hónap múlva tényleg kertes házba költözünk, de most már sajátba. Saját és a bank persze de azt pár éven belül megoldjuk. A kertességgel is csínján bánnék mert kb másnál ekkora a nappali mint itt a kert lesz, de legalább partiban leszek a fűvel ha minden jól megy.

Tegnap Füreden kipróbáltunk egy új sörözőt, ami No Para GyógySerTár névre hallgat, imádtuk, nekem a búzasör nagyon adta.

Képz

20180401_080341.jpg

haladnak a dolgok

van kafa madáretető már, amit látogatnak is szép számmal a környék madarai. a kert végét felástuk apámmal, oda tavasszal mennek a igénytelen tökfélék (sütőtök, padlizsán, cukkíni), szeder és szamóca, valamint barackfák még talán idén.

dscf0364.JPG

 

a földmunkák okoztak némi meglepetést, kb 5-10 centire a föld alatt rengeteg építési törmeléket találtunk, járólapot, fél és egész téglákat, betont és mindenféle vas-kő-szemét törmeléket. nem igazán értjük minek rakták oda, épület alapját nemigen szolgálhatták, akkor meg mi értelme elásni teljesen használható egész téglákat?

dscf0367.JPG

dscf0366.JPG

 

ültettünk egy szomorúfűzfát és egy nyárfát, reméljük megmaradnak.

dscf0363.JPG

fűmag

tegnap nagyon lelkesen elszaladtam a gazdaboltba, 5 kg focifűmaggal egy új kapával és némi műtrágyával távoztam, na meg egy 8litere öntözőkannával.

1 órám volt mielőtt oviba kellett mennem, kb 5X5 métert vetettem be fűmaggal, meglátjuk mi sül ki belőle. elvileg két hét múlva már kaszálok.

emberkísérlet pre

adott egy kis család, az ország keleti felén. 

anya is apa is panelban nőtt fel és lakott az elmúlt harmincpár évben.

most egy hirtelen jött lehetőséget megragadva kertesházba költöznek albérletbe, ahol lesz pici kertecskéjük + sok-sok érdekes dolog vár rájuk, főleg olyanok mint pl vegyes tüzelésű kazán, favágás, kapálás, gereblyézés esővízelvezetés, gázóraleolvasás, kertszomszédok, madáretető, kertben kolbászoló sünök, macskák, faültetés, veteményezés, komposztálás, fűnyírás stb.

remélhetőleg nem menekülnek vissza 1 év elteltével a panel biztonságos falai közé két porontyukkal, akik 2-4 évesek és nagyon várják hogy kavicsokat dobáljanak az esővizet gyűjtő hordókba.

 

p_20150922_103642.jpg

a kertecske most még csak ennyit tud, baloldalán lebontásra váró garázs, mögötte a nagypapa idejében használt disznóólak maradványai. jobboldalt egy kb 6X25méteres rész, ami L akaja miatt hátul 10X25méteresre bővül.

itt elől láthatólag legyomirtózták a területet, ami a kert végénél elfogyhatott mert ott kapálni kell hamarosabb.

jó kérdés hogy lehet-e ezzel a résszel bármit kezdeni, a héten elszórunk pár marék fűmagot. meglátjuk van-e esélyü(n)k.

a kísérlet október elején indul, és előreláthatólag 1-3-15-50 évig tart.

 

Címkék: start
süti beállítások módosítása